Yeni Apple Watch Kamera ile Geliyor

Apple firması akıllı saatlerini geliştirme yolunda ilerliyor. Yeni gelecek olan Apple Watch birbirinden güzel özellikleri de yanında getiriyor. Bu özelliklerden en dikkat çekeni ise kamera özelliği.

Ünlü firmanın geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte akıllı saatleri için geliştirdiği yeni işletim sistemi watchOS3 tanıtıldı. İçerik açısından zaten diğer saatlerden üstün olan Apple watch yeni gelen OS sürümü ile birbirinden güzel yeni özelliklerine kavuşacak. Yapılan etkinlikteki açıklamalarda ünlü firmanın yeni bir saat içinde çalışmaya başladığı söylendi.

Bilindiği gibi firmaların çıkaracakları ürünlerin özelliklerini biraz olsun tahmin edebilmek için firmaların son zamanlarda aldıkları veya alacakları patentlere dikkat edilir. Alınan ve alınacak patentler üzerinden fikir yürütülür. Bu tezden yararlanılıp Apple şirketinin son aldığı patentlere bakıldığında akıllı saat konusunda değişikliğe gideceği ve bir devrim yaratacağı anlaşılıyor. Samsung saatler de olduğu gibi akıllı saatlerin bizce olmazsa olmazı kamera yeni çıkacak akıllı saate eklenecek. Aynı zamanla kamera yeniliği ile kalmayıp ünlü firma saatine birkaç tane daha işlevsel buton ekleyecek.

Fakat saat üzerinde bulunacak olan kameradan fazla beklentide olmamak lazım. Kameranın 2-4 mb civarı bir kaliteye sahip olacağı daha çok QR kod okumak ve benzeri işler için kullanılabileceği düşünülüyor.

Buton konusuna gelecek olursak, patentler üzerinden yola çıktığımız için şimdilik sadece yeni butonlar olacağını biliyoruz. İşlevleri hakkında açıklama veya bilgi verilmemiş. İlerleyen günlerde yeni gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.
Laddle
Laddle