SpaceX Firması Yeni Hedef Belirledi

Son zamanlarda roketleri göreve gönderip daha sonra hasarsız bir şekilde dik olarak indirmeyi başaran SpaceX firması kendilerine her gün yeni ilkeler ve hedefler belirliyor.

Ünlü firmanın yeni hedefi tasarruf yönünde. Bilindiği gibi roketler oldukça pahalı ve genelde tek kullanımlık olarak üretiliyor. Bu yüzdende uzay projelerine yeterli önem verilemiyordu. Devletler gerekli bütçeyi sağlayamıyor ve çalışmalarını durduruyordu. Fakat SpaceX firmasının hedef edindiği ve yapmayı planladığı yeni harika fikir belirttiğimiz konulara oldukça faydalı olacak.

Daha önce görevlerde kullanılan roketlerin tekrar kullanılması adına proje geliştirdiklerini söyleyen firma tarihimize kadar başarılı bir şekilde görevini tamamlayan roketlerin hiçbirinin tekrar kullanılmadığını da söyledi. Devrim yaratacak proje iki aşamadan oluşmakta. Şuan içinde bulunduğumuz aşamada yörüngeye gönderilen roketlerin sorunsuz ve doğru bir şekilde yeryüzüne indirilebilmesi. İkinci aşama ise bu görev sırasında kullanılan roketlerin yeniden kullanılabilecek kadar iyi duruma getirilmesi.

Projenin ilk adımı her ne kadar tamamlanmaya yakın olsa da Eylül de başlayacağı söylenen ikinci adımının sonucu belli olmadan projenin geçerliliği ve başarısı hakkında kesin bir şey söylenemez.


Laddle
Laddle