Kesintisiz Güç Kaynağı UPS Nedir ?

Ülkemizde hangi şehirde olursak olalım elbet elektrikler kesilir. 1-2 saat gelmez. Bilgisayar ve çeşitli elektrik gerektiren gereçleri kullanan kişiler bu kesintilerden olduça kötü etkilenir. Örneğin bir proje üzerinde çalışan grafiker projeyi kaydetmeden elektrik kesilirse en baştan başlamak zorundadır. Online oyun sevdalılarının düşmanıda elektrik kesintisidir. Maç ortasında giden elektrikler cinnet geçirtebilir  derecede sinir yaratır.

Neyse ki bu tür sorunların çözülmesi için bir ürün icat edildi. UPS adı verilen Türkçe'mizde kesintisiz güç kaynağı olarak geçen bu cihaz bizlere birçok özellik sunuyor. Devreye direkt olarak eklenen bu cihaz içerisindeki aküler sayesinde kişinin çalışmalarını güvenli bir şekilde kaydedebilecek zamanı sağlıyor. Bu zaman cihazın gücüne görede değişebiliyor. Aynı zamanda cihazdan cihaza değişiklik göstersede bu hizmetinin yanında birçok özelliğide bizlere sağlıyor. Örneğin voltaj kontrolü kısa devre engelleme gibi özellikleride sahip olması cihazın alınabilirliğini arttırıyor.

Bizce oldukça yararlı olan bu cihazın birçok markada  birçok modeli var. Modeller 100 liradan 1500- 5000 ve daha birçok aşırı fiyata kadar çıkabiliyor. 200 liralık bir cihaz çok rahat ev kullanımını karşılayabiliyor ve elektrik yokluğunda cihazın çalışma yüküne göre bizlere minimum 15-20 dk elektrik sağlıyor. Belirttiğimiz gibi birçok markanın ürettiği bu cihazların en tecrübeli iki firma FSP ve Tunçmatik firmalarını önerebiliriz.
Laddle
Laddle