Neden Mozilla Firefox Tercih Edilmeli ?

İnternet'te bulunan belgeleri, kodları, yazılan yazıları yorumlamak için birçok tarayıcı bulunur. Neredeyse her bilgisayar da bulunan İnternet Explorer çoğu kullanıcı için yetersiz kalır. Bu durumda devreye birçok farklı tarayıcı girmektedir.

Tarayıcıları kullanım alanına göre seçmek önemlidir. Çünkü insanların İnternet'e kolay erişip rahat bir şekilde hizmetlerini kullanması gerekir. Tarayıcıların temel amacı belirttiğimiz gibi belgeleri, kodları, yazılan yazıları yorumlayarak gördüğümüz siteler haline getirilmesini sağlamaktır. Tarayıcılıar hız, tasarım, eklentiler, sadelik gibi birçok yönden kişisel ihtiyaçlara göre değerlendirilebilir.

Tarayıcı Markaları ve Sürümleri
Mozilla Firefox 6.0.2
Internet Explorer 9
Google Chrome 13
Opera 11.5
Safari 5.1
Netscape 9
Slim Browser 6
Avant Browser 11 

Yukarıdaki tarayıcılar günümüzde en çok kullanılan tarayıcı markalarıdır. Bunların arasından da eleme yapmak gerekirse en beğenilen ve en çok kullanılan tarayıcılar ;

Google Chrome <= Dünya üzerinde kullanım oranı %67.4'tür.

Mozilla Firefox <= Dünya üzerinde kullanım oranı %20.3'tür.
Opera  <= Dünya üzerinde kullanım oranı %1.5'tur

Olarak sıralandırılabilir. Google Chrome günlük kullanım için ideal bir tarayıcıdır. Google'ın ayrıcalıklarınan sonuna kadar yararlanmanızı sağlar. 


Mozilla Firefox'a gelirsek bizim tavsiyemiz bu tarayıcıyı kullanmanız yönündedir. Birçok eklentiyi desteklemesi, hızlı ve güvenli olması yönüyle ön plana çıkmaktadır. İhtiyacınıza göre eklentiler yükleyerek Firefox'a ilave özellik katabilir dilerseniz temasını değiştirip kendinize göre düzenleyebilirsiniz. 
Diğer Özellikleri;
Yer imlerini etiketlenebilir. Konum çubuğu üzerinde yer imlerinde arama yapılabilir.
Özelleştirilebilir arayüz: Firefox üzerindeki düğmeler, alanlar ve çubukların yerleri değiştirilebilir, çıkarılabilir, yeni düğmeler eklenebilir.
Gizli tarama: Bu özellik açıldığında gezintiler ile ilgili hiçbir kayıt tutulmaz.
Dahili PDF okuyucusu. Firefox bünyesinde geliştirilen PDF okuyucusu sayesinde Adobe Reader vb. bir ek uygulama gerekmeksizin tarayıcı penceresi üzerinden PDF dosyaları okunabilir.
Oturum kurtarma: Firefox beklenmeyen bir şekilde kapanırsa o sırada açık olan sekmelerinizin yanı sıra girmiş olduğunuz metinler ve süren indirmeler geri getirilir.
Çökme koruması; Flash, QuickTime veya Microsoft Silverlight gibi yan uygulamalarından biri çöktüğünde Firefox'un geri kalan kısımları etkilenmez.
İndirme yöneticisi; indirme işlemine ara verebilme, sıfırdan başlatabilme
Dahili yazım denetimi (Henüz Türkçe desteği yok)
RSS beslemesi okuyucu
Eski yan uygulama tespiti: Flash, Java, Adobe Acrobat gibi yan uygulamaların güncel olup olmadıkları denetlenebilir.
Web gelişticileri için web konsolu, inceleme, hata ayıklama, karalama defteri, stil editörü gibi araçlar.
Geliştiricilerinde tercihi mozilla yönündedir.

Opera ise saydığımız iki tarayıcı arasında yavaş kaldığı için daha az tercih edilir. Fakat güzel yönleri mevcuttur.

Günlük kullanıcılar hızı ve güvenliği önemseyenler, geliştiriciler web siteleri ile uğraşanlar için Mozilla Firefox önerimizdir.
Laddle
Laddle