iOS 10 Görücüye Çıkarıldı İşte Yeni Özellikler

 Birçok kullanıcı tarafından sevilerek kullanılan işletim sistemi iOS için harika özellikler geliyor. İşte iOS 10 sürümü ile gelecek özellikler;

Apple'ın işletim sistemi iOS'un yeni sürümünde birçok geliştirme ve özellik bizlerle buluşuyor. iOS 10 İçerisinde tasarım değişiklikleri, Siri güncellemeleri, kullanıcı deneyimi açısından geliştirmeleri bulunduruyor.

Yeni sürümde en iyi sesli asistanlardan biri olan Siri'ye birçok yeni özellik eklenmiş. Aynı zamanda en çok kullanılan uygulamalar; harita, fotoğraflar, music, news gibi uygulamalarında tasarımında köklü güncellemeler ve değişimlere gidilmiş. iOS 10 ile beraber artık Apple ürünleri akıllı ev otomasyonlarına da kolaylıkla uyum sağlayabiliyor. Hatta otomasyonlar için özel olarak geliştirilen Home uygulamasıda iOS 10 ile birlikte telefonlarımızda yer alacak.

Ürünleri ve marketi konusunda biraz cimri olan Apple kendi ürünlerini geliştiricilere açmaktan hep kaçınsada yeni güncellemede Siri, harita, telefon, mesajlar gibi uygulamaları geliştiricilere açarak olduça güzel içerikler elde etmeyi planlıyor.

Çok mesajlaşan kullanıcılar için müjde ! Sıradan mesajlaşmalardan sıkılanlar fakat vazgeçemeyenler için artık mesajlaşmak daha eylenceli bir hal alacak. iOS 10 güncellemesinde Apple mesajlaşma sisteminide değiştirdi ve yeni özellikler ekledi. Mesajlarımız artık daha dikkat çekici ve anlamlı olacak. Özel anlar, özel günler için yeni ikonlar gönderebilecek ve tam sayfa animasyonlarla mutlu olabilecek ve karşımızdakini mutlu edebileceğiz. Bunun yanı kullanıcılar kendi el yazısını kullanarak giflerin üzerine not bırakabilecek. Geliştiricler de bu güncellemeden oldukça çok faydalanacak çünkü gifler ve ikonlar geliştirilebilir olacak. Üşengeçler içinde güncelleme mevcut. Mesaj ile gelen medya öğelerini galeride açmak yerine mesaj uygulamasını kapatmadan açabileceksiniz.

Siri artık üçüncü parti yazılımlar tarafından kullanılabilecek ve geliştirilebilecek. Siri birçok farklı uygulama için kullanabilineceğinden yapabilecekleri her geçen gün artacak. İlerleyen zamanda Siri'yi oyunlarda bile görebilme olasılığımız var.

Yeni güncellemede Apple firması güvenlikten ve gizlilikten de ödün vermiyor. Birçok uygulama tarafından kullanılan uçtan uca şifreleme teknolojisi iOS 10' da yer alacak. Verileriniz sizden başka kimsenin erişemeyeceği şekilde korunacak. Bunun yanında Differential Privacy adında bir sistem kullanılarak kullanıcıların güvenlikten ödün vermeden ilgi alanları tespit edilecek ve ona yönelik hizmetler sunulacak.

iOS 10 hangi cihazlar için kullanılabilecek ?
Ne  yazık ki insanlar yeni cihazlar alsın sürekli para harcasın diye firmalar eskiyen cihazlarında yeni sürümlerin çalıştırılmasına izin vermiyor. Bu nedenle iOS 10 işletim sistemi malesef iPhone 4s, iPod Touch 4, iPad 2 cihazlarında kullanılamıyor.

Laddle
Laddle