Twitter, SoundCloud Ortaklığı !

Twitter sosyal medya platformundan sızdırılan bilgilere göre Jack Dorsey SoundCloud'a yatırım yaptı ve ortak oldu. Henüz resmi bir açıklama bulunmasada bu ortaklığın 70 milyon dolar değerinde olduğu söyleniyor.

SoundCloud nedir ?
Adından da belli olduğu gibi sosyal medya siteleri üzerinden müzik paylaşımı yapılabilen bir servistir. İster amatör ister profesyonal sanatcıların müziklerini çeşitli kitlelerle paylaşabileceği ücretsiz bir servistir.

Twitter son dönemlerde olumsuz durumuyla biliniyordu. Şirket her ne kadar başarılı ve güzel bir hizmet sunsa da yeteri kadar para kazanamıyor ve kullanıcılarını memnun edemiyordu. Bunun üzerine tahminlere göre şirket yönetimi Twitter'i en çok kullanan kitle olan müzisyen kitlesine ve onların hayran kitlelerine ulaşmak için SoundCloud'a yatırım yaptı ve ortak oldu.

Bu sayede en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden biri olan Twitter bünyesine müzisyenlerin ilgisinide katmış, onları mutlu etmiş oldu. Müzisyenler fanlarına erişmek için Twitter'i kullanıyor kendi onaylı hesapları üzerinden konser ve etkinlik duyuruları yapıyorlar.

Müzisyenler için oldukça hoş bir yenilik olan SoundCloud ortaklığı her iki firmanında işine yaramış olsa gerek. Çünkü bu ortaklık sonucunda SoundCloud kendi mobil servisi Go'yu tanıtacak ve çok sayıda kullanıcı, gelir elde etmiş olacak.


Laddle
Laddle