Geleceğin Savaş Makinesi Drone'lar

Herkes tarafından sevilerek kullanılan drone teknolojisi göründüğü kadar masum olmayabilir. Bilindiği üzere drone'lar birçok amaca hizmet etmek için üretiliyor. Kullanım açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan cihazlar askeri alanda kullanılmaya da başlayacak hatta başlandı.

Gerek ilerde yaşanacak savaşlarda askerlere yardımcı olacak cihazlar gerekse savaşta askerlerin yerine kullanılabilecek cihazlar protatip olarak üretilmeye başlandı. Üzerine silah takılarak uzaktan kontrol edilebilen drone'lar gelecekte yaşanacak savaşların berkide hiç insan canına mal olmadan yapılabileceğini gösteriyor.

Test aşamasında olan silahlı drone üzerine bağlanan oldukça güçlü bir silahla düşmanlara korku salıyor. Aynı zamanda küçük ve hafif olması cihaza oldukça kıvrak bir manevra kabiliyeti katıyor. Bir operatör tarafından yönetilen bu drone ileride askeri alanda kullanılmaya başlanacak.

Bir diğer askeri alana hizmet eden drone teknolojisi ise nano drone'lar. Daha önce oyunlada, filmlerde de gördüğümüz minik drone'lar artık İngiliz ve Norveç askerleri tarafından alanı keşfetmek ve düşmanların yerini saptamak için kullanılıyor.

Laddle
Laddle