Wiznet W5100 Ethernet Shield Isınma Sorunu

Bildiğimiz üzere arduino çeşitli shield'lar ile beraber kullanılarak özellik kazanabiliyor. Bizde Arduino'muzu internete bağlamak için Wiznet W5100 Ethernet Shield kullanmayı düşündük. Bu shield'ı kullanırken çok ısındığını fakettik. Projemiz gereği sürekli açık kalması gerektiğinden bir sorun teşkil edebileceğini düşünerek konu üzerinde araştırma yapmaya başladık. Fakat arama sırasında ne yazık ki hiçbir Türkçe kaynak bulamadık. Bunun üzerine yaptığımız yabancı forum araştırmalarında öğrendiğimiz bilgiler ışığında sizlere Türkçe bir kaynak sunmaya karar verdik. Umarım yararlanabilirsiniz.

Wiznet W5100 ISINMA HAKKINDA

Herkesin evinde internete bağlanmak için kullandığı modemleri bulunur. Bilindiği gibi bu modemler sıcaktır. Bazen el değmeyecek kadar sıcak hallere bile gelebilmektedir. İşte Wiznet W5100' de bunlara çok benzer olduğundan evimizde ki modemler gibi sıcak çalışabilmektedir. Bu belirli bir dereceye kadar gayet normaldir. Endişelenmenize gerek yok. 70 derece civarlarına kadar hiçbir sıkıntı yaşamadan kullanabilirsiniz. Fakat bizim yapmış olduğumuz projede olduğu gibi uzun süreler kullanacaksanız ve fazla yüklenecekseniz sizlere birkaç tavsiyemiz var;

Wiznet W5100 Ethernet Shield'ı Nasıl Soğuturum 

Yukarıda belirttiğimiz gibi bu entegre sıcak ısılarda çalışabilmektedir. Fakat yine de soğutmak isterseniz birçok yerde satılabilen ve oldukça kullanışlı, ucuz olan entegre soğutucularından faydalanabilirsiniz. 
Bu soğutucu metaller entegre üzerine yapıştırılarak entegrenin çok yüksek derecelerde çalışmasını engellemektedir. Fakat bu da sizlere yeterli gelmiyorsa bu soğutucu metalleri daha hızlı soğutmak için fan kullanabilirsiniz. Aşağıda gördüğünüz gibi 5V ile çalışan fanları direk arduino'nun 5V ve GND pinlerine bağlayarak kullanabilirsiniz.

Laddle
Laddle