Elon Musk, Falcon Heavy Roketi ile Uzaya Tesla Gönderdi

Günümüzde gittikçe ün kazanan girişimci Tesla SpaceX, SolarCity gibi firmaların sahibi Elon Musk, geçitiğimiz gün Falcon Heavy roketini uzaya göndererek, Mars'a insan gönderme yolunda büyük bir ilerleme kaydetti.

Dünyanın en güçlüsü olarak bilinen Falcon Heavy roketi, Florida eyaletindeki Kennedy uzay üssünden fırlatıldı. Bu önemli adımın bir güzel yanı da fırlatılan roketin bir Tesla spor araba taşıması oldu. Elon Musk'ın vizyonu ışığında Mars'a doğru büyük bir adım atılmış oldu. Aynı zamanda  uzaya ilk kez bir araç gönderildi.

Fırlatışı ardından yükünü uzaya bırakan iki roket tekrar dünyaya dik bir şekilde iniş yaptı. İnen roketler tamamen kullanılabilir olması ile birçok bütçe kaybını da önlemiş oldu.


Uzaya giden spor aracın sürücü koltuğuna SpaceX astronot kıyafetleri giyen cansız bir manken oturtuldu. Aracın her bir yanı kameralarla döşenmiş durumda. Otomobilin torpido gözünde "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" (Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi) kitabı yer alıyordu. Otomobilin ekranında "Don't Panic" (Panik yapma) yazısına yer verildi. Uzaya gönderilen otomobilin radyosu ise David Bowie'nin 'Space Oddity' şarkısını çaldı.

Laddle
Laddle