İran'ın Mohajer 6 SİHA'sı Seri Üretime Geçiyor

İran hükümeti üst yetkilileri, Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, yüksek hassasiyetli taarruz kabiliyetine sahip akıllı bomba taşıyabilen son teknoloji taktik insansız hava aracı Mohajer 6'nın seri üretimine başladı.

 Qaem hassas güdümlü bomba ile donatılan Mohajer 6, taarruz kabiliyetinin yanısıra gözlem ve keşif görevlerini icra etmek üzere tasarlandı. İran Savunma Bakanı Amir Hatami, üretim tesisinin açılış töreninde, "Mohajer 6, gündüz ve gece koşullarında hem sabit hem de hareketli hedefleri imha kabiliyetine sahip," şeklinde konuştu. Artık İran'da yüksek teknoloji insansız hava araçları üretebilen sayılı ülke arasında yer alacak.
Mohajer serisinin diğer üretilen araçları;
Mohajer-1: İran-Irak savaşında geliştirilen ilk araç.
Mohajer-2: Biraz daha iyi menzil. Oto pilot sistemlerin eklenmesi. 1,5 saatlik ve 50 km'lik bir dayanıklılığa sahip yeni Mohajer.
Mohajer-2N (Novin): 2014 yılında tanıtılan, 150 km menzil ve 6 saat uçuş dayanımı olan bir gözetleme ve keşif dronu. Gelişmiş izleme sistemi ve kamera ile donatılmıştır.
Mohajer-3: Mohajer-1 ve 2 silindir gövdeli gövdelerden farklı, daha kutu şeklindeki gövdeye sahiptir. 100 km menzil ve 2-3 saat dayanma gücü.
Mohajer-4: Gövdesi yeniden tasarlandı ve sürüklenmeyi azaltmak için aşağı doğru monte edilmiş kanat uçları olan yamuk şekilli kanatlara sahipti. Çalışma aralığı 150 km'ye, rakımdan 15000 fit'e, dayanıklılık süresi de 7 saate yükseltildi. Drone'un ağırlığı eski sürümlerin neredeyse iki katıdır. "Hodhod A / 100" ve "Shahin" olarak adlandırılan iki farklı alt sürüm vardır.
Mohajer-4 Photogrammetric version : Askeri ve sivil amaçlı havadan haritalama yapabilen fotogrametrik drone.
Mohajer-6: Şubat 2018'de seri üretime geçildi.

Laddle
Laddle