Bitcoin Piyasası BTCTurk Engellendi

Teknolojinin gelişmesi ile ortaya çıkan ve internet ortamında oldukça sık kullanılan ve oldukça kullanışlı olan Bitcoin gittikçe değer kazanmakta ve çoğu ülkenin parasından daha değerli bir hale gelmekte. Her ne kadar oldukça yararlı gözükse de Ülkemiz de ve bazı söylentilerde bitcoin kötü ve dolandırıcılıkla ilgili para birimi olarak gözüküyor.

Aslında adı her ne kadar kötü işlerle alınsa da bitcoin resmi işler için kullanılabilmekte. Ne yazık ki ülkmizde ki bitcoin kullanıcılarının dolandırılması sebebi ile Türkiye bitcoin borsasını yöneten BTCTurk sorumlu tutularak firmanın banka hesapları devlet tarafından kapadı.

Artık Türkiye üzerinde başka bitcoin satıcısı kalmadığı için ne yazık ki bitcoin ülkemizde engellenmiş oldu. Bitcoin kullanıcısıysanız korkmayın çünkü sadece bitcoin satın alamıyorsunuz fakat elinizde olanları TL olarak çevirebiliyorsunuz.

Hürriyet'in yaptığı habere göre BTCTurk bankalar tarafından riskli bulunmuş ve hem firma yararına hem de tüketici yararına işlem yapamaması uygun görülmüştür. Aynı haberde CTO pozisyonunda yer alan Emre Kenci, Türkiye borsasını elinde tutan BTCTurk firmasının kapanmasıyla ülkemizde bulunan bitcoin kullanıcılarının bitcoin elde edebilmek için yasal olmayan yollara başvurabileceğini ve bunun önüne geçilemeyeceği konusunda uyardı. Firmanın hizmete devam etmesinin herkez açısından daha yararlı olacağını belirtti.





Laddle
Laddle