Bitcoin Yükselişi Durdurulamıyor

Kripto para birimi olan Bitcoin son zamanlarda oldukça yükselişe geçti. Yabancı bitcoin borsalarında 4000$ geçen bitcoin Türkiye piyasalarında (BTCTurk, Koinim, Paribu...) 22000 sularına ulaştı ve zaman zaman bu sınırı geçebilmekte.

Herkes tarafından riskli yatırım olarak görülen bitcoin sahiplerine yine kazandırdı. Bu tarihten bir ay önce Çin hükümetinin yasak getirmesiyle oldukça gerileyen bitcoin o zamanda satın alanlara oldukça kazandırdı. Doların da yükselmesi ile oldukça fazla fark göz önüne çıktı. 11 bin TL'dan 22 bin TL'sına kadar çıktı. Bir ay önce 1 bitcoin alan bir kişi tamı tamına 11 bin TL kar etmiş oldu.

Fiyatın oldukça yükselmesine rağmen hala bitcoin'e yatırımlar devam ediyor. Piyasanın daha da yükseleceği tahmin edilirken, hatırlatmakta fayda var en ufak bir etken bitcoin'in değer kaybetmesine yol açabilir.

Bitcoin'i ilk kez duyanlar için tanımını yapalım;
Bitcoin 008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan, ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi gerçekleştirilebilen sanal para birimidir.
Hurriyet.com.tr

Bitcoin alıcaklar için Türk borsası tavsiyesi BTCTurk
Laddle
Laddle