Artık Bilgisayarlar Beden Dili Okuyabilecek

Carnegie Mellon Üniversitesi Robotik Enstitüsü'ndeki araştırmacılar bir bilgisayarın gerçek zamanlı olarak videodan vücudun resim pozlarını ve hareketlerini anlamasını sağladılar. Karede bulunan herkesin el ve parmakları dahil olmak üzere en küçük hareketleri bile algılanıp, anlam kazandırılabiliyor.

Bu yöntemin geliştirilmesi  tamı tamına 500 video kamera ile gömülü iki katlı bir kubbe olan Panoptic Studio ile mümkün oldu. Bu donanım sayesinde pozların algılanması mümkün kılındı. Bunu bahsedilen donanım haricinde sadece bir dizüstü bilgisayar ile yaptılar..

Proje de amaçlanan ise tanıma sistemiyle insanlar makineler arasındaki ilişkiyi geliştirmek, insanların dünyayı daha  iyi anlaması için makinelerden daha çok yararlanabilmesi, normal bir insanla konuşur gibi hareketlerinizi bile anlayabilecek makineler elde etmekti.

Mühendisler "İnsanların el hareketlerini algılamak diğerlerine göre oldukça zordur. İnsanlar elleri ile bir çok şey yapar ve bunların bilgisayar tarafından analiz edilmesi zordur fakat biz bunu da başardık dedi."
Laddle
Laddle