Arduino Nedir, Nasıl Öğrenirim, Nereden Temin Ederim ?

Bu gün sizlere harika vakit geçirmeniz için bir ürün tanıtacağım. Teknolojiyle yakından ilgilenmek isteyenlerin ve hazır almak değilde kendi ihtiyaçlarına göre kendi elektronik ürünlerini yapmak isteyenlerin hoşuna gidebilecek bir olaydan bahsedeceğim. Arduino. Kimdir bu arduino denen şahıs derseniz, önce kendisini tanıtalım.

Arduino, açık kaynak kodlu bir mikrodenetleyici kartıdır. Ana MCU, Atmel tabanlıdır. (MCU'ya önceden bir mini program – bootloader yüklenmiştir). Kart ile robotik ve elektronik uygulamalarınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz

Arduino sayesinde hep istediğimiz hayal ettiğimiz "şu olsa güzel olurdu" dediğimiz elektronik projelerimizi robotlarımızı yani hayal gücümüzün el verdiği bütün projeleri hayata geçirebileceğiz. Sizde bir Maker olabilirsiniz.

Elektronik ile ilgilenmek isteyen kullanıcıların başlangıç olarak kullanabileceği gayet kolay ve yaygın olmasından ötürü birçok kaynak bulunduran arduino'ları kullanmak için çok fazla elektronik ve programlama bilgisine ihtiyaç duymazsınız. İnternet aracılığıyla edineceğiniz bilgiler ile kendinizi geliştirebilir, Youtube'da bulunan harika kaynaklardan yararlanabilirsiniz.
Meraklı Maymun (Elektronik ile uğraşan, harika eğitici videolar bulabileceğiniz youtube kanalı)
Lezzetli Robot Tarifleri (Arduino projeleri hazırlayan ve bizler için ücretsiz bir şekilde yapılışlarını paylaşan öğretici youtube kanalı)
Robotistan (Robotistan.com adında ticaret sitesi üzerinden elektronik satışı yapan harika bir firma. Youtube kanalında ise bilgi verici videolar paylaşmaktadır.)

Arduino'yu Nasıl Temin Ederim ?
Aslında birçok yoldan temin edebilirsiniz. Bunlardan en yaygını robotik malzeme satan sitelerden veya amazon aliexpress gibi sitelerden getirtmektir. Fakat yurt dışı siteleri ucuz olmasına rağmen 30-40 gün içerisinde teslim yapmasından dolayı can sıkıcı olabilir.
Bu yüzden sizlere benimde alışveriş yaptığım birkaç robotik sitesi önereceğim.
Robotistan.com
Robotkutusu.com
bu iki ticaret sitesi üzerinden güvenle alışveriş yapabilir aynı gün kargo özelliğinden yararlanabilirsiniz. İkisi de tarafımca denenmiş ve herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır.
 Arduino'lar açık kaynak kodlu olduğu için farklı kişiler, firmalarca üretebilir. Bu sayede farklı kullanıcılar tarafından kullanıma sunulan çeşitli arduino klonları da mevcuttur. Klonlar genel olarak arduino ile aynı işlevi görüyor olsalar da çok ufak parça farkları mevcuttur. Fiyat konusuna gelirsek orjinal arduinolar 70-80 TL civarında iken Klonlar 20 -30 lira civarındadır.
Laddle
Laddle