Dünyadaki En Tehlikeli Mesleklerden Biri Sualtı Kaynağı

Su altında kaynak yapmak mümkün mü, Peki mümkün ise bunu sualtında yapmak ne kadar tehlikeli ?  Sualtı kaynağı, dünyadaki en tehlikeli mesleklerden biridir. peki neden mi ?


Sualtı, ihtimaller sana karşı yığılmış. Basınç bedeni ezmekle tehdit ediyor. Görselleri engelleyerek gerçekleştirmek için herhangi bir görevi yapmak zor baloncuklar Bulutlar. Tehlikelere rağmen, binlerce sualtı yapılarının kurulum sorumluluğunu üstleniyor. Sualtı kaynakçıları, boru hatları, açık deniz sondaj kuleleri, gemiler, barajlar, kilitler, denizaltı habitatları ve nükleer enerji tesislerinin onarımından sorumludur. İşleri oldukça zor olmakla birlikte oldukça kazançlıdır. Aynı zamanda bildiğiniz gibi zor olan herşey çok zevklidir.


Sualtı kaynak nasıl yapılır ?



İki parça metalin su altında tutulması, güvenliğe karşı çok fazla dikkat gerektirir. Kaynakçıların göreve yaklaşması için birkaç yol var. Çoğu durumda, ve en ideal olarak, bir kuru oda sistemi kullanılır. Suyun çalışma alanına girmesini önlemek için geçici hiperbarik odalar kullanılır. Odalar bir seferde üç kaynakçıya kadar ev sahipliği yapıyor. Bir kara ekibi tarafından kontrol edilen fanlar sürekli olarak bitkin hava değiştirir ve yeni hava ile değiştirir. Kabinler, basınç hastalığının etkilerini en aza indirmek için basınçlı hale getirilmiştir.


Alternatif olarak, çoğunlukla son çare olarak kullanılan bir uygulama olan ıslak kaynak vardır. Seçilen yöntem, bölgeye erişim kolaylığı ve şiddet derecesine bağlıdır. Islak kaynaklar, su tarafından çok hızlı bir şekilde soğuma şansını artırır ve çatlama şansını artırır. “Islak kaynak acil veya geçici bir şeydir” diye açıklıyor sualtı kaynakçısı Jeff Peters. Bu iş, en az görünürlükle derin su altıdaki göz korkutucu ortamlarda çalışmayı gerektirir. Sualtı kaynakçı Peters, “Çalıştığınız yerler çok karanlık ve çok soğuk” diye uyarıyor. Bir sualtı kaynak kariyerine başlamak isterseniz, AWS - Amerikan Kaynak Topluluğundan (ya da yaşadığınız ülkeye bağlı olarak uygun bir vücut) sertifikasyon ve uygun eğitim almanız gerekir. Neyse ki, size yardımcı olabilecek birçok ticari dalış okulu var. Uzmanlaşmış kurslarla çevrimiçi bir okulu kolayca bulabilirsiniz. Programdan sonra testi geçerseniz, deniz onarımını ve yapımını gerçekleştirebileceksiniz.
Laddle
Laddle

Son
Önceki
Sonraki Konu »